غلامرضا گل‌محمدی ،معاون وزیر جهادکشاورزی و رییس سازمان تات:

ضرورت استفاده از ظرفیت های بخش خصوصی در کشاورزی

ضرورت استفاده از ظرفیت های بخش خصوصی در کشاورزی
شناسه خبـر : ۱۱۵۰۸۹ چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ - ۱۷:۲۷

دومین رویداد ملی فن آورانه کشاورزی دانش بنیان و بهره‌ور بر مبنای حل چالش های راهبردی و مساله محور در پارک علم فن آوری با حضوز معاون وزیر جهادکشاورزی و رئیس سازمان تات و همچنین شرکت‌های دانش بنیان این حوزه برگزار شد.

 

به گزارش شهروند البرز در این رویداد غلامرضا گل‌محمدی رئیس سازمان تات ضمن بیان این که سازمان تات بیش از یک هزار فن آوری را در زمینه تولید ارقام ، واکسن های انسانی و غیره به ارزش تقریبی بیش از، ۱ و نیم‌میلیارد انجام داده است گفت: اگر خدمات همکارانم در سازمان تات نبود امروز وابسته به واردات بسیاری از این محصولات بودیم.

 

گل‌محمدی با بیان‌این که ۹۸ درصد بذرهای مورد نیاز کشور در داخل خود کشور تولید می شود اظهار کرد: سازمان تات از سال های گذشته پیگیر ساماندهی وضعیت فناوری های سازمان بود و در این راستا اقدامات خوبی شکل گرفت.

 

وی در این زمینه مطرح کرد: زیر ساخت های لازم برای ایجاد پارک علم و فن آوری و تأسیس آن به عنوان مثال توسط هیات امنای سازمان پیگیری و صادر شده و این پارک بعد از انجام‌ فرآیندهای مورد اشاره بالاخره در سال ۱۴۰۱ ایجاد شد.

 

رییس سازمان تات در ادامه این رویداد گفت: امروز ۷۳۴ شرکت دانش‌بنیان و فن آور در کشور شکل گرفته و ۱۳۰ مزرعه نوآوری همچنین با همراهی بخش خصوصی در سطح کشور ایجاد شده و همچنین پارک‌های علم و فن آوری بسیاری در کشور ایجاد شده و 

با توجه به معضلات موجود راهی جز دانش بنیان نمودن بخش کشاورزی نداریم.

 

وی ضمن برشمردن چالش های کشور در بخش کشاورزی بیان کرد: چالش هایی در این راه وجود دارد که میتوان یکی از مهمترین چالش ها را انتقال دانش و فن آوری به مزرعه و کشاورز برشمرد.

وی ضریب نفوذ دانش به بخش ها را ۷ درصد تا ۱۰ درصد اعلام کرده و تصریح کرد:مهمترین راهبردی که در سازمان تات دنبال خواهیم کرد افزایش نفود ضریب دانش به بخش کشاورزی تا ۵۰ درصد و نفوذ ده درصدی در هر سال می توان برشمرد.

 

غلام‌رضا گل‌محمدی با بیان این مطلب که مهمترین چالش ما که علی رغم‌زحمات سالهای اخیر اتفاق افتاده افزایش ضریب نفوذ از طریق روش های نوین آموزش های نوین است اظهار کرد: پایین بودن ضریب سرمایه گذاری با ۳ درصد ما را به اهدافمان نمی رساند و تلاش خوااهیم‌کرد این رقم افزایش یابد .

 

رییس سازمان تات با اشاره به این مهم که تکمیل نبودن زنجیره تحقیق تا تولید ثروت یکی دیگر از مشکلات بخش کشاورزی است گفت: متاسفانه در این خصوص مسایل جزیره ای امور دنبال می شود.

 

وی با طرح این که معظل مشکلات مالی کشاورزان خرد برای استفاده از فن آوری از دیگر مسائلی است که بابد توجه ویژه ای به آن شود مطرح کرد: در سازمان تات راهبردهایی در حوزه توسعه و حمایت از فن آوری های دانش بنیان ایجاد شده و اولین راهبرد افزایش تحقیقات است که ۱۰ تا ۱۲ درصد تحقیقات و پروژه ها در حوزه فن آوری است که تلاش می شود طی ۴ سال به ۲۰ درصد افزایش پیدا کند.

 

وی ایجاد ایجاد فضای سخت افزاری و نرم افزاری با مشارکت دانشکاه موسسات و بخش خصوصی را از جمله راهکارهای برون رفت از مشکلات این بخش دانسته و تصریح کرد: عبور از سيستم ‌بسته نوآوری و دولتی در مراکز رشد، حرکت و حمایت به سمت استفاده از ظرفیت بخش خصوصی می تواند در این خصوص راهگشا باشد.

 

گل‌محندی با بیان این که کارهای بسیار بزرگی در بخش خصوصی اتفاق افتاده است گفت که از دیگر راهبردها استفاده حداکثری مراکز رشد پارک های علم و فن آوری و مراکز رشد است و اظهار کرد: اگر مشکلاتی در این زمینه وجود دارد ضمن شناسایی رفع گردد.

 

وی افزود: استفاده از ظرفیت صندوق و معاونت فن آوری ریاست جمهوری از دیگر فعالیت هایی است که باید پیگیری و دنبال شود.

 

وی در آخر مطرح کرد: برگزاری ایده های فن آوری و نو آورانه از دیگر فعالیت هایی است که امسال در کشور برای اولین بار در مناطق محروم برگزار شد کهودر این خصوص در راستای حل مساله محوری در جیرفت ۵ ایده برنده شد.

 

رونمایی از سامانه جامع تات و سه کتاب از دیگر دستاوردهایی بود که در این رویداد مورد انجام قرار گرفت.

 

 

 

نویسنده : آمنه شکوهی

به پیج اینستاگرامی «شهروندالبرز» بپیوندید
instagram.com/shahrvand.alborz